2021 Ronde van Nederland

Einde ronde van Nederland

Na 20 dagen waarvan 19 fietsdagen , 14225 km via 600 inooppunten, met een gemiddelde van 75 km per dag hebben we Nederland van zijn mooiste kant kunnen bewonderen. 19 campings en eenmaal een hotel. Altijd volop plek gehad op de campings. Verder overdag altijd droog en regen in avond en/of nacht en tijdens de ene rustdag. Het weer en vooral de wind was deze reis ons maatje.Geen problemen qua gezondheid en of fiets c.q. tent. Kortom het was reuze gezellig met vele contacten onderweg. Drenthe met de Lemeleberg, de holteberg, de mokerheide bij Mook, leenderheide, bij Eindhoven, de duinen tussen Vlissingen en Zoutelande, Westkapelle, Domburg de duinen van Goeree, en vervolgens het gedeelte langs de kust naar Julianadorp.  Allemaall prachtig. Ook de start in Pieterburen , het gebied door Groningen was heel mooi om via fietspaden door de uitgestrektheid van Groningen te fietsen.

Via de 600 knooppunten weinig autoverkeer tegen gekomen. . Een echte aanrader om Nederland zo via knooppunten te herontdekken. 

Op de naar de volgende tocht(en)

Dag 5 Eelerberg naar Hummelo

Dag 4 Coevorden naar Eelerberg via de lemeleberg 68 km

Dag 3 Balloo naar Coevorden 76 km

heerlijke relaxte tocht. Gisterenavond een paar pittige onwersbuien maar de tenten hielden het goed. Tussen de buien door pasta gekookt. Een boerencamping met sober maar schoon en goed functionerend sanitair.

Inclusief stroom een prijs van 5 euro pp.

 

Ronde van Nederland via knooppunten

Woensdag 16 juni starten Jan van de Kamp en ik aan de Ronde van Nederland. Om zoveel mogelijk van ons mooie land te zien hebben we besloten om deze ronde via knooppunten te fietsen. We fietsen eerst van Gorredijk naar Pieterburen en vandaar fietsen we het Pieterfietserspad naar Pietersberg in Limburg. Vandaar gaat de tocht verder via knooppunten naar Vlissingen. Vanaf Vlissingen fietsen we de Noordzee route naar Den Helder om via Den Oever in Enkhuizen aan te komen. Hier nemen we de boot naar Stavoren en fietsen terug naar Gorredijk waar we waarschijnlijk 6 juli weer aankomen. Totaal zullen we zo,n 1350 km door Nederland fietsen.

De bedoeling was om in juni de Ronde van Ierland te gaan fietsen maar covid gooide roet in het heten. Dat wordt dan volgend jaar.

Dag 1 Gorredijk nasr Pieterburen 73 km

Mooi tocht via knooppunten . Prachtige camping in Pieterburen. Camping Boet ,n Toen.  

Dag 2 Pieterburen naar Balloo 75 km

heel warm maar weer zo mooi over allerlei kleine paadjes, gehuchten en dorpen. Zie fotos

Sda 17.06.2021 08:06

Wat een goed idee en leuk om het samen te doen!

Nieuwe reacties

15.10 | 09:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

05.10 | 13:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

03.10 | 21:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

02.10 | 09:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.