La Belle italia

Etappe 25 via beklimmingen van drie cols naar canazei

Wat een waanzinnige mooie dag door de dolomieten naar de provincie Trentin. Mooi weer prachtige vergezichten...alleen regen tijdens de lunchpauze..mooie klimmen ..heerlijke goed lopende afdalingen en bijna  de gehele dag door sneeuwlandschap  en al weer een dag met bijna geen wind.  Nu in tent p 1200 meter hoogte op een camping geflankeerd door allemaal bergen met sneeuw. Wat een luxe dit weer zo te mogen meemaken. Als zoals de laastste dagen alle cols op kan en bijna 70 jaar bent en dit iedere dag opnieuw kan doen..en daar zo veel plezier aan beleef ...ja dan voel ik me rijk.  Tot morgen

Etappe 24 95 km en 3200 hm naar Cortina d,ampezzo

Een prachtdag..zware klimdag met o.a. passo de giau. Een klim van 10 km en gemiddeld 10 procent. Dat was bikkelen en genieten. Wat een uitzichten...wat een panorsma,s. De ene anzichtkaart in fietsenen vervolgens weer een andere. Op de top van 2200 meter volop sneeuw en niet koud. Genoten vandaag.

Ff koffie in een dorp
Oponthoud door schapen
Uitkijk vanaf de camping
Uitkijk vanaf de csmping

Venetie naar Farra d,Alpaga 135 km 1450 hm

Geen 500 hm vandaag maar 1450 omdat de geplande camping om duistere redenen opgeheven was. De eerste 90 km waren vlak en mooi en gingen vlot met een paar keer stops voor koffie. De laatste 40 km 1400 hm i n 16 km een gemiddelde van 8 procent. Dat was echt een stevige klim. Boven op de top op Hendrik een half uurtje gewacht en daarna een half uurtje op onthoud achter een schapenherder met 1000 schapen op de weg. Dus mede daardoor pas om 17.00 uur op de camping. Prachtig weer vandaag. Heel warm in de beklimming  zonder beschutting. Gelukkig kan ik er goed tegen. Morgen een zware etappe met twee klimmen. De eerste gaar naar Forcella Staulanza  ..en daarna de beruchte zware Passo di Giau. Hiervan zijn de laatste 9 km gemiddeld 10 procent...geen neschutting en 27 graden.  Ga dus  vroeg slapen. Morgen horen jullie hoe het me vergaan is. Groetjes Harry

1 juni Rustdag in Venetie

Laatste rustdag van deze reis. OM 9 UUR waren we met de boot op weg naar venetie nasr het San Marco plein. Vandaar door de stad gelopen tot aan het station...en vandaar met de boot weer terug nasr de camping waar we rond  16.00 uur weer aankwamen. WAT een toerisme in Venetie...stapje voor stapje door de stad maar wel een beleving om Venetie zo te bekijken. Ik was er nog nooit geweest..en het was zeker de moeite waard.

 

Morgen de dolomieten in Nog 6 dagen bikkelen..vele cols wachten op ons en ook nog vele km. Het zwaarste stuk van de reis.

Toch kijken we er naar uit en  hopen nog heel wst sneeuw te zien. De weer berichten zien er redelijk uit...dus niets belet me om.ook deze 6 dagen tot een goed eind te brengen. Hendrik gaat het morgen weer proberen. We hopen dat het gaat lukken. Tot morgen in Tramonti di Sotto. 

Etappe 22 Chioggia naar Sabbioni ..25 km fietsen en 3 ferries

Eigenlijk een rustdag vandaag met 3 ferries en slechts 25 km fietsen en prachtig zonnig weer bracht ons op de camping waar we morgen een rustdag hebben om Venetie te bezoeken.

Veneto

Venetië, ooit de grootste havenstad ter wereld, ligt op 120 eilanden tussen 150 kanalen die door 400 bruggen aan elkaar worden verbonden. Dit tezamen met de talloze kunstschatten en de aparte levenswijze maken het een unieke stad. De stad verdient natuurlijk een rustdag, ook al zult u zeker niet de enige toerist zijn. 

Venetië bereikt u niet via de aangelegde weg, maar middels een aantal veerboten en eilanden die de zee scheiden van de lagune.
In het levendige Chioggia aan de onderkant van de lagune stapt u de boot op. Dit kleine vissersplaatsje verdient al zelf een bezoek met zijn vele kanalen en bruggen.

Via het 11 kilometer lange Pellestrina en het 12 kilometer lange Lido di Venezia komt u uiteindelijk in de dogenstad aan. Na de rustdag vervolgt de tocht verder naar het noorden en zal de vlakte plaats maken voor serieuze bergen. tekst van (bike-dream.com)

Etappe 21 Castel S. Pietro Terme - Chioggia 147 km
Etappe 22 Chioggia - Venezia 25 km
  Rustdag Venezia  
Etappe 23 Venezia - Tramonti di Sotto 141 km
Etappe 24 Tramonti di S. - Cortina d'Ampezzo 119 km
Etappe 25 Cortina d'Ampezzo - Canazei 71 km

Harry 05.06.2019 16:16

Corry en broer jan bedankt voor de leuke reacties. Ja jan wel de oudste die iedere meter heeft gefietst.

Corrie Fictoor 05.06.2019 08:07

Wat een belevenissen weer Harry! Ik vind het prachtig je verslagen te lezen en de foto's te bekijken. Succes nog, je bent een bikkel.

broer jan 04.06.2019 22:34

daar kun je terrecht van genieten , tjonge wat een belevennis geweldig man
op jouw leeftijd , ben je de oudste , van alle deelneemers '''''?????????
blijf genie

broer jan 02.06.2019 19:11

leuke camping ,

broer jan 01.06.2019 16:55

schiet je aardig op , taaie rakker , die rust dag heb je wel nodig

Nieuwe reacties

15.10 | 09:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

05.10 | 13:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

03.10 | 21:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

02.10 | 09:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.