La Belle italila

Etappe 20 Florence naar Castel san pietro 116 km 2000 hm

Zo jammer dat het regende vandaag want we fietsten door een prachtig stukje Toscane. Helaas de hele dag regen en nog eens regen. Doordat  we wat langere pauzes namen werd het wederom een lange dag...maar gelukkig hadden we een hotel volgens schema van bike dreams.

Kortom toch een heerlijke dag gehad en evengoed verl gelachen.  HENDRIK nog in de truck gezien zijn rugklachten...hij blijft er positief onder en zijn humor leidt er ook niet onder.

Morgen door de Po vlakte.

Etappe 19 Siena naar Florence 70 km 1000 hm

Ons desert op camping in Florence

Wowww ondanks de slechte voorspellingen toch hele dag droog en goede temp van 20 graden

 Een mooie dag ..prachtige omgeving ..lievelijk Toscane. Vandaag op camping. Morgen rustdag. Met dolf voor twee nachten een mooie hut genomen om goed uitgerust aan de laatste 9 etappes te beginnen. Want de vele hoogtemeters tijdens deze tocht ga ik toch wel voelen.  Niet aan mijn benen maar ik voel het wel aan mijn lichaam. 

Tot na etappe 20.  

Etappe 18 Castel del Piano naar Siena 93 km 1550 hm

Hele nacht regen en smorgens bij het opstaan regen. Tent nat inpakken

 Ontbijt buiten en 8 uur vertrek in outfit alsof ik op ijsland fiets..maar het is toch echt Italie...gelukkig was de temperatuur 18 graden en de omgeving erg mooi..tenminste als de mist weg was. Verder vandaag zeer steile hellingen.  Op en neer vandaag...een killing parcours met regelmaat klimmen van meer dan 12 procent.

Bij aankomst in Siena met Dolf een cabine genomen..want vannacht en ook morgen veel regen en onweer.  Vandaag Hendrik in de auto..pijn in zijn onderrug en Dolf voor het eerst in de auto...erg verkouden.

Tot morgen in Florence.

 

Etappe 17 Capodiamonte naar Castle del Piano 75 km 1500 hm

Een rustige korte etappe met toch weer steile klimmen  van soms  12 procent.  Goed weer..droog 19 graden en half bewolkt door een mooie omgeving. We zitten nu in Toscane en gaan morgen naar Siene en overmorgen naar Florence alwaar we een rustdag hebben. Helaas wordt er de komende 4 a 5 dagem veel regen voorspeld..we zullen zien. Tot morgen.

Toscane

Behalve het schitterende landschap biedt Toscane een enorme culturele erfenis en ontelbare kunstschatten. Bijna elke stad of dorpje is de moeite van een bezoek waard vanwege rijk gedecoreerde kathedralen en kerken, pittoreske steegjes, statige paleizen of sfeervolle pleinen.

U fietst door de Chianti-streek, de bekendste streek van Toscane met haar glooiende wijnhellingen en karakteristieke rechte cipressen die de boerenerven en kleine weggetjes markeren. 

Eén van de etappeplaatsen is Siena dat nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. Een stad op een heuvel, gedomineerd door het silhouet van de Duomo, waar men nog lekker door de kleine smalle straatjes kan dwalen.

De fietstocht gaat verder door het landschap van "La Dolce Vita" naar Florence. De Toscaanse hoofdstad is een juweel van een stad, één groot openlucht museum en eeuwenlang door kunstenaars verfraaid. Een "must" voor een rustdag.tekst van (bike-dreams.com)

Toscane

Etappe 17 Capodimonte - Castel del Piano 76 km
Etappe 18 Castel del Piano - Siena 91 km
Etappe 19 Siena - Florence 66 km
  Rustdag Florence  
Etappe 20 Florence - Castel S. Pietro Terme 118 kmNieuwe reacties

15.10 | 09:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

05.10 | 13:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

03.10 | 21:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

02.10 | 09:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.