La Belle Italia

18 mei rustdag in pompei

Vandaag echt uitrusten. Nog steeds rillerig en zweeten. Lopend door Pompei en antibiotica gekocht. Morgen wil ik beter zijn want dan staan er 155 km en 1500 hm op het programma...verder vandaag de was...mijn blog....fiets schoonmaken en rusten.   Geen dagje napels zoals anderen doen.  Tot morgen

Foto bike dreams
Foto bike dreams
Foto bike dreams
Foto bike dreams

Nog meer fotos van 17 mei

17 MEI Etappe 12... Maestum naar pompei 101 km 2000 hm

Foto bike dreams

Vannacht erg getranspireerd..longen vol...vast stevige kou gevat in het fietsen in de regen.. met steile lange koude afdalingen. Vandaag ging toch nog onverwachts makkelijk..de klimmen liepen lekker zo continu 4,5 procent. Uitzichten continu als aanzichtkaarten en prachtig zonnig weer. Kortom een relaxt dagje voor mij.

Griep nog niet kwijt...iets slechter...schor en vol...morgen op de rustdag maar antibiotica kopen.

Na 12 etappes  hebben we 1350 km gefietst en staan er ruim 23.000 hm genoteerd ofwel 23 keer de alpe d,huez op in 12 dagen.

Nooit gedacht dit op mijn 69ste nog te kunnen. Wat een rijkdom wat een genot.

Morgen rustdag in pompei.

Etappe 11 Sapri naar paestum 142 km en 2000 hm

Vandaag was weer een lange dag met af en toe regen. Basis temperatuur redelijk en omgeving prachtig. Stevige klimmen met regelmatig 12 tot 14 procent stijging. Ook deze dag weee goed doorgekomen...hoewel ik toch echt grieperig begint te worden. Vanavond na het eten direct mijn tentje in en onder de wol. Morgen naar pompei. Groetjes

15 mei etappe 10 Een lange en natte dag. 142 km en 3000 hm

Van sibari ..oostkust naar sapri...westkust. Een lange zeer lange dag. In de bergen soms dichte mist en vlak voor de lunch behoorlijk wat regen.  Dit zijn etappes die een goede voorbereiding vergen en goede navigatie maar vooral sterk in de geest. Met het nederlandse groepje gaat dat goed. Vooral met philomeen en dolf en ik kunnen we goed samen fietsen

 Hendrik was tijdens de lunch weer bevangen door de kou..en ging na de lunch met de auto.  Fietsen kan hij vrij goed maar regen is niet zijn ding.

Om 6 uur opstaan en om half zeven s,avonds aankomen betekent..volle dagen en zorgen dat je goed herstelt.  Door de noorden wind blijft het wisselvallig weer.

Maar ons humeur is prima.  Alleen maar genieten.

 

 

 

Campania

Campanië is één van de interessantste en meest gevarieerde regio's van Italië. U fietst grotendeels langs de kustlijn van de Tyrreense Zee.

Schilderachtige baaien en steile rotswanden wisselen elkaar af bij de Golf van Sorrento, de Amalfi Kust en de Baai van Salerno. Er is een landschap van terrassen gecreëerd met wijn- en citroengaarden. Tegen de heuvels liggen de dorpen gekleefd. 

Eén van de etappeplaatsen is het historische stadje Paestum met haar Tempio di Poseidone, één van de best bewaarde Griekse tempels buiten Griekenland. De ligging is onvergetelijk tussen de cipressen, oleanders en bloeiende rozenstruiken, bergen aan de ene kant en de zee aan de andere kant.

Een rustdag is gepland in het alom bekende Pompei met het indrukwekkende silhouet van de Vesuvius op de achtergrond. De plaats herbergt een unieke archeologische vindplaats van het Romeinse Rijk ten tijde van het begin van de jaartelling. tekst van: (bike-dreams.com 

Campania

Etappe 11 Sapri - Paestum 129 km
Etappe 12 Paestum - Pompeii 101 km
  Rustdag Pompeii  
Etappe 13 Pompeii - Cassino 152 km
Etappe 14 Cassino - Tagliacozzo 104 km

Harry 20.05.2019 18:31

Hoi dennis leuk dat je me zo volg...ja mijn passie voor fietsen he

Dennis Bakker 20.05.2019 11:37

Dag Harry, ik lees geregeld je verhalen en zie je prachtige foto's. Erg leuk om mijn oude collega nog op deze kwieke leeftijd zo te zien buffelen.
Klasse hoor

Harry 20.05.2019 04:53

Dank je greet

Greet Bakker 19.05.2019 19:44

Hopelijk knap je gauw op. Wat een monstertocht, ook vanwege het slechte weer. Maar...je gaat het halen op karakter!! Sterkte en geniet ervan.

Nieuwe reacties

15.10 | 09:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

05.10 | 13:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

03.10 | 21:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

02.10 | 09:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.