La Belle Italia

Foto bike dreams
Foto bike dreams
Foto bike dreams
Foto bike dreams

14 mei rustdag in Sibari

 

 

 

 

De eerste twee etappes in calabria heb ik per ongeluk beschreven onder het kopje Sicilie. De laatste twee etappes zijnde stage 8 en 9 beschrijf ik hier.

Na twee relatieve makkelijke stages vertrokken we stage 8 op 12 mei. Een tocht van 100 km en 2400 hm  De zwaarte zat hem vandaag in het weer. Met zonnetje vertrokken aan de kust..maar allen doorweekt bij de lunch. Gelukkig kon ik me daar geheel omkleden en afdrogen . Geheel droog weer op pad met Philomeene en Dolf naar een hotel op 1400 meter hoogte. Hendrik ging verkleumd van de kou met de auto mee. Hoewel hoe hoger hoe kouder wisten we vrij goed ons einddoel van de dag te bereiken. Een heerlijk diner en mppie nachtrust was geweldig.

STAGE 9 was heroisch

Al na 35 km van de 145 begon het kouder te eorden en wat te regenen. We verbleven de eerste 100 km op een soort hoogvlakte, en fietsten tussen de 1200 en 1500 meter hoogte.. regen werd hagel. Angst hadden we om te dalen op 3cm hagel..maar wat moet je a ders..nergens om te schuilen..onweer erbij..en dan de lunchauto..ff warmen in de auto...wat eten en besluiten wat te doen...11 mensen gaan de auto in..verkleumd en met nog 75 km te gaan ..nee dat ging niet.  Dolf philomeene en ik besluiten  verder te gaan..dolf en philomeene doen nieuw setje kleten aan.  Ik kleed me niet om..alles onder mijn twee regenjacks nog droog..ik ben nog wsrm..ondanks de kou. We vertrekken droog bij de lunchwagen..maar na een paar kilometer regen..onweer bakken met regen. We gaan door..nog 30 km op 1400 meter nivesuu dan dalen naar de kust en zal het warmer worden.  De straten blank . Lijken wel riviertjes zodat de gaten in de weg niet te zien zijn..heel rustig aan dus. Nog even een bar in voit koffie en weer de stromende regen in bij 5 graden. Ondanks of juist door het weer lachen we veel en maken we  plezier. Dan komt de afdaling..een kolkende massa water stroomt nasr beneden..constant in de remmen om niet onderuit te gaan..en dan droog..de weg wordt droog..de snelheid vliegt omhoog..8 uur veryrokken om 17.30 op de camping..onze corfee dienst wordt overgenomen...klasse...een warm onthaal. Het is 16 graden op de camping...tentje op zetten douchen...elektra opladen...heerlijk diner van bikedreams en om 21.00 uur slapen.

Nu in zonnetje nog ff...de buien komen eraan...morgen 2900 hm en 135 km en de voorspellingen zijn bar en boos. Mijn voorbereiding getroffen..en morgen na afloop hotel...dus genoeg tijd. 

Ik vermaak me volop en geniet ervan dat het me nog steeds lukt...zonder al te moe aan te komen. ARRIVEDERCIE  TOT MORGEN

 

Calabria

Bij aankomst op het vaste land komt u in de "teen" van de laars, Calabrië, de meest ongerepte en onbedorven streek van Italië. Dit is niet zo verwonderlijk, want het is een droge, ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen. De grootste bron van inkomsten komt uit de verkoop van olijfolie en de exploitatie van de uitgestrekte jasmijnvelden.

Vanuit Villa San Giovanni fietst u langs de noordkant van de "teen" omhoog. De kustweg blijft continue boeien met het heldere, blauwe zeewater van de Tyrreense Zee en uitzicht op het vulkaaneiland Stromboli. Het ruige binnenland met eeuwenoude dorpen waar de tijd lijkt stil te staan, wordt in twee dagen doorkruist in de richting van de Ionische Zee. (tekst van (Bike-dream.com)

Calabria

Etappe 6 Taormina - Ferry - Palmi 88 km
Etappe 7 Palmi - Pizzo 92 km
Etappe 8 Pizzo - Villaggio Mancuso 100 km
Etappe 9 Villaggio Mancuso - Sibari 134 km
  Rustdag Sibari  
Etappe 10 Sibari - Sapri 147 km
Etappe 11 Sapri - Paestum 129 kmbroer jan 19.05.2019 16:47

was vrouwtje gevonden ?, hopelijk blijft het langer droog , dan het heeft geregend

J. Brouwer 15.05.2019 11:18

De groeten aan Hendrik, hij zal het wel zwaar hebben. Respect voor jullie avontuur.

broer jan 14.05.2019 21:00

ik leef met je mee , ben jaloers dat ik het niet meer kan,maar ik doe nog andere dingen, prachtig dat je zo relax ben gr broer jan

Jan van Lubek 14.05.2019 17:46

Hoi Harry, wat een bizarre omstandigheden, regen, hagel, onweer en kou.

Je bent een kanjer en geeft niet op. SUPER< KLASSE!!!!!

Nieuwe reacties

15.10 | 09:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

05.10 | 13:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

03.10 | 21:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

02.10 | 09:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.