La Belle Italie

11 mei 100 km en 1000 hm palmi naar pizzo

Vandaag wederom een niet al te moeilijke dag zodat we al om 3 uur vanmiddag in het hotel aankwamen. Prachtig weer..prachtige omgeving...heerlijke terrasjes en lekker ijs.

Pizzo is een molie plaats aan de kust...goed voor  vakantie. Morgen wordt zwaarder...100 km en 2400 hm..en vooruitzichten...regen...maar dat is pas morgen...eerst lekker slapen...vertrek morgen half negen.

 

Groetjes harry

10 mei stage 6 Taormina ...Palmi 100 km 1400 hm

Hallo volgers...Vandaag heerlijk hotel na een warme camping nacht afgelopen nacht. Een mooie fietstocht...he he zowaar zo goed als vlak naar de ferry ...die ons naar het vaste land van italie bracht. Vandaar de kustroute naar Palmi ..eindelijk mooi wegdek en wen hsrrlijk lopende klim. Dus eigenlijk een vakantie tochtje. Om drie uur vanmiddag al in hotel waar bikedreams weer heerlijke soep en koude verse snoothy klaar had en nog veel meer lekkers.  Hendrik ..die een kamer met me deelt in diepe slaap...en zaagt nogal wat bomen om.  Hij had vandaag last van zijn rug..door het slapen in de tent zoals hij zegt...maar ook hendrij hedft weer na zijn val een volledige etappe gereden.

Straks aan het strand wat eten en ook morgen een relarieve makkelijke dag.  Vandaag en morgen worden ook omschreven als de meedr makkelijke van de gehele tocht.

 

Arrivedercie  harry

9 mei Taormina
8 mei
8 mei
8 mei
9 mei rustdag
Steegje in Taormina
8 mei.. de Etna
Op de etna de groep nederlanderd
8 mei
8 mei
Bij Taormina
8 mei
7 mei
7 mei
7 mei
7 mei
7 mei
5 mei
6 mei
5 mei
7 mei
7mei
5 mei
5 mei
5 mei
5 mei
5 mei
4 mei vertrek
4 mei
4 mei
4 mei
4 mei

9 mei rustdag in Taormina

Hallo volgers. Intussen 9 mei en een welverdiende rust na 5 behoorlijk pittige dagen. In 5 dagen 570 km en 10.188 hm  in Sicilie gefietst. Iedere dag zo rond 6 uur op en 8 uur vertrek. De groep van 37 fietsers/sters is behoorlijk goed voorbereid en sterk. Zelf vind ik dat ik aardig kan fietsen, maar de jaren ga ik voelen. Samen met Hendrik de oudste van de groep. Allebei worden we dit jaar nog 70.

Samen met de nederlanders Dolf, Philomeen, en Hendrik. We doen rustig aan, kunnen ook niet harder en nemen onderweg wat koffiestops. De service tijdens de lunch van bikedreams is weer als van ouds goed te noemen.  Mede doordat we met z,n vieren , als laatste en zo rond half zes aankomen, zijn het kange dagen..na het fietsen eerst soep met broodjes...daarna tent opzetten en dan douchen. Om 19.00 uur vervolgens het diner in de buitenlucht.

Dit is dan ook de reden dat ik tot nu toe niet aan mijn blog heb gewerkt.

Nu net terug uit Taormina een toeristisch stadje met een oud grieks theater. Lange, lange rijen voor de ticket service deden ons besluiten daar niet naar toe te gaan. Wat boodschappen..lunch en weer terug op de camping. Daar de was doen van 6 dagen..fiets ff na kijken...en nu in het zonnetje relax mij blog schrijven. Al rond kijkend zie ik versl van die zogenoemde 2 seconde tenten...ik heb een vaude tent en bevalt prima. 

Ja 5 dagen fietsen leverde io de eerste dag een val op van hendrik..en ging in de truch..schaafwonden aan knie en heup en schiuder behoorlijk gekneusd. Het zijn dan ook regelmatig zeer slechte wegen in Sicilie waardoor de afdalingen niet echt plezierig zijn en langzaan dient te gebeuren. Hendrik heeft de 4de en 5de etappe weer na de lunch mee gereden en zal ons morgen vanaf het begin weer vergezellen. 

Een prachtig eiland.  Voor fotos verwijs ik graag naar fotos van bike-dreams op hun fasebook..of ga naar mijn fasebook en dan kom je daar ook. Mijn naam voor fasebook is ..harry van der raad. 

Verder is het een gezellige groep maar toch heeft ieder zo zijn groepje.

Deze tocht is weer een ware challenge voor mij. Af en toe denk ik toch wel...word ik hier niet te oud voor...Ik bekijk het dus dag voor dag..bekijk de route...het profiel...de windrichting...het weer...en maak een tijdsplanning.

Zaak is gezond te blijven en energy te sparen door zo ontspannen mogelijk te fietsen.

De bergen zijn absoluut niet geleidelijk..regelmatig biven de 10 procent...dan weer op slecht wegdek met 10 procent dalen en opnieuw omhoog. Normaal zeg ik na een tocht thuis of op vakantie, na een paar van deze dagen...ff een rustdag. Nu gaan we door.  De ene da zit je in je ritme en de andere dag. Lijkt het  profiel makkelijker naar gaat het stroever. 

Het mooie vind ik het fietsen door deze prachtige natuur en het feit dat ik nog mee kab met zo,n groep, hoe zwaar dan ook.

De komende 4 dagen lijken wat lichter. We verlaten sicilie en gaan morgen naar het vaste land van italie met de veerboot door de straat van Messina. De eerste drie nachten een hotel de vierde dag op maandag weer camping.  Net als un nederland te koud voor het jaar..en ook noorden wind.

Volgers dit is het weer..tot de rustdag op dinsdag..arrivedercie

 

 

3 mei brieving en ontmoeting van alle 45 mensen

Vandaag hele dag regen en 17 graden. Verder vandaag arriveerden de laatste fietsers. Om 18.00 uur brieving van de leider Wilbert van bikedreams.  Fietsnaam bordjes en shirtjes uitgereikt gekregen en een boekje met wetenswaardigheden over iedere etappe. 

Indeling iedere dag wordt...kwart over 6 op  ..7 uur ontbijt....auto,s laden met bagage en opruimen ontbijtspullen en dan vertrek om 8 uur.    Bij de foto,s enkele diverse fietsen waar men zoal op rijdt.  Hiernaast een gazelle retrofiets. Hierboven  een bamboefiets  van wilbert..de lichtste fiets  van Ghilly  en de zwaarste fiets van Hendrik , maar de fiets van hendrik staat niet op de foto..die paste niet in de lift.Arrivedercie ,  ci vediamo domani.

 

2 mei dag 2...Fiets uitproberen na vliegreis

Een rustige dag. De crew vandaag verwelkomt. De crew maakte direct de autos hereed ..zie foto en iep,de mecanicien had vandaag al druk met vele fietsen nog wat bij te stellen na voor sommigen een vliegreis van 50 uur. Nieuwe mede fietsers en fietsters ontmoer uit nieuw zeeland..australie,amerika, canada, italie  ..en dan moeten er nog komen uit belgie, frankrijk, nederland.  Verder is ook oostenrijk en engeland   vertegenwoordigt.

 

Vandaag een klein tochtje van 40 km..met een pauze in een leuk klein dorp

Vanavond heerlijk  ciciliaans eten .

Onder andere aracini..zie foto. Lijkt op een grote bitterbal...gevuld met rijst...mozerella  ..heerlijk. Na een mooi zonondergang  terug op de kamer. Voetbal kijken.  Arrivedercie

1 mei Dag 1 rotterdam naar palermo

Vanmorgen 4.15 uur op..goed ontbijt in ibis budget hotel en daarna om half zes airport.

De dozen waar de fietsen in zaten moesten worden opengemaakt. Kneuterig gezellig klein vliegveld..met de bus naar vliegtuig...goede vlucht en bij aankomst stond de shuttlebus van het hotel ons al op te wachten. Voor sle hts 20 euro pp werden wij en onze bagage bij het palm beach hotel afgezet.  Prachtige kamer zeezicht alwaar we drie nachten verblijven. Zaterdag is de start van bella italia met 45 man/vrouw.

Vandaag fiets in elkaar gezet. Vanmiddag terrasje en vanavond uit eten met de eerste groep gearriveerden. Kortom een goed begin.

4 mei Palermo - Santo Stefano Quisquina 103 km 1800 hoogtemeters

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Een eiland met een rijke geschiedenis van 3.000 jaar. Grieken, Romeinen, Cartaghers en Moren gingen u voor en lieten hun sporen na. Sicilië herbergt ook de grootste nog actieve vulkaan van Europa.

Door de zeer rijke, vulkanische grond rondom de Etna is er veel indrukwekkende en unieke flora te vinden op het eiland. Hoewel het eiland in de ban is van de maffia, zult u hier op de fiets weinig tot niets van merken. De bevolking is vriendelijk en gastvrij.
De start is aan de wateren van de Middellandse Zee in een hotel in de nabijheid van
Palermo. U vertrekt in zuidelijke richting door het Siciliaanse heuvelland, passeert het rustige stadje Corleone, om vervolgens uit te komen bij Agrigento aan de zuidkust van Sicilië. De stad is van oudsher bekend vanwege haar Griekse overblijfselen.

De kust maakt weer snel plaats voor het rustieke binnenland waarbij de met sneeuwbedekte
Etna boven het glooiende landschap uittorent. Via de flanken van de rommelende vulkaan komt u aan in het schilderachtige Taormina met haar oude Grieks-Romeinse theater. Een rustdag is inmiddels hier wel verdiend.
Een halve dag fietsen en een veerboot over de
Straat van Messina brengt u naar het vaste land van Italië.b (tekst van de site van www.bike-dreams.com)

Deel 1 van La belle Italie

Etappe 1 Palermo - S. Stéfano Quisquina 103 km
Etappe 2 S. Stéfano Quisquina - Agrigento 83 km
Etappe 3 Agrigrento - Gerace   109 km
Etappe 4 Gerace - Nicilosi 115 km
Etappe 5 Nicolosi - Taormina 84 km
  Rustdag Taormina   
Etappe 6 Taormina - Ferry - Palmi 88 km
broer jan 18.05.2019 07:22

jetje wat zal dit zwaar zijn , maar ja je zal wel de oudste zijn , '''????????
maar bfijf genieten , dit maak je maar een keer mee , petje af Harry

Broer jan 10.05.2019 20:24

Weer een leuk verhaal. Hou je heel

Smit2Wielers 09.05.2019 17:00

hoi Harry ,leuk het weer te lezen dat het goed met je gaat en een leuke tijd hebt
in dat mooie land veel plezier verder met de trip .groetjes Smit2Wielers

Hinke en Jan (buurtjes) 09.05.2019 15:50

Hallo Harry, Leuk om zo weer even met je mee te reizen op de site.
Heelveel respect hoor. En lekker genieten daar hè. Ook al weten wij dat het zwaar is👍

J. Brouwer 06.05.2019 20:08

Ben benieuwd hoe het met jullie gaat? Ik zie geen relaas.

Fryda 04.05.2019 07:34

Zet m op kanjer!

Johan Brouwer 02.05.2019 16:04

Ik volg jullie. Speciaal Hendrik Groen.

Harry 29.04.2019 18:08

Goed idee jaap. Ik ga met je mee. Heerlijk je weer te ontmoeten

Jaap Kool 29.04.2019 17:49

we kunnen op de rust dag de Etna op iietsen...

Nieuwe reacties

15.10 | 09:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

05.10 | 13:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

03.10 | 21:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

02.10 | 09:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.