Rondje Rivieren Rijn-Inn-Donau-Moldau-Elbe

Oostwold naar Beetsterzwaag

Dag 42 Camping in Oostwold bij Beerta naar Beetsterzwaag 85 km

Mooier weer kun je toch niet treffen de laatste dag en nog voor de wind ook.
Om 9 uur vertrokken en om half vier thuis.
Heerlijk om weer thuis te zijn.. bij Fryda te zijn....en weer schone kleren aan te trekken. ...
Net op de weegschaal gestaan. 76 kilo en het Was 81 kg bij vertrek. Kan voorlopig weer een aansterken dieet nemen.

Mensen allemaal bedankt voor de leuke lieve reacties en tot volgend jaar maar weer.

Groetjes

Jade naar Oostwold

Dag 41 ..Van boerencamping naar boerencamping in Oostwold 115 km

Pff dat Was een lange dag. 8.15 vertrokken naar de winkel van de camping mijn Power Block ophalen. Nou niet opgeladen dus. Ik daar proberen. .wel stroom maar hij laad niet op...mijn dure goede Power bank Block. Gewoon stuk..maar hij deed het voor gisteren nog. Laten vallen ...Door wie....nou ja afgeven aan de receptie werkt dus ook niet altijd.
Beetje de smor in vertrek richting Varel en vervolgens leer. ...Het is nog fris en knap bewolkt en bijna hele dag windje tegen. Naarmate ik Nederland naderde werd het alleen maar zonniger er warmer..bij de Ems reed ik intussen in zomer kleren. De route Was nou niet indrukwekkend
Maar wel lekker gefietst..om 5.15 kom ik op de camping aan. Een mooie verzorgde boerencamping. Na mij nog een camper en een h u s je bezet..that is all. Tot 8 uur buiten kunnen zitten.. (eten) met de wetenschap dat ik na 6 volle weken morgen weer Ruiterpad in Beetsterzwaag in fiets.. Daar waar ik 14 augustus ben vertrokken. Na een moeilijk begin. .met verandering van plan a nasr plan b in Basel heb ik het uitstekend gehad. De weergoden waren me weer goed gezind..net als alle andere jaren.
Nog nooit zoveel gekampeerd (alleen) 33 van de 41 nachten...2 hotels. ..2 x trekkershut...1 x jeugdherberg en 3 maal bij familie/vrienden
Een redelijke goedkope vakantie van precies 30 euro per dag gemiddeld inclusief..treinreis naar st.moritz...en aanschaf materiaal onderweg.

Nog nooit zo lang mijn mond gehouden....dat haal ik wel weer in.

Het leukste na het fietsen vond ik toch wel het kamperen. ..het iedere dag op een andere camping zijn...De verschillen..maar toch overal net zo leuk .

Ja en dan het eten..voorlopig ff geen pasta meer. Weer heerlijk aan de andijvie of witlof en aardappelen
Weinig vlees gegeten..buiten veel bacon om. Bacon kocht ik altijd voor op brood tijdens lunch..blijft altijd goed .
Heel veel potten jam..altijd jam op brood voor ontbijt in mijn tent.
Standaard ontbijt..2 a 3 bolletjes jam...banaan en een beker yoghurt en soms gekookt eitje.

Veel geslapen...zeker 9 tot 10 uur per nacht.
Iedere morgen rond 7 uur op en half negen vertrek
Iedere dag op tijd je inkopen doen
Iedere dag zo plannen dat je na rond de 90 km een camping hebt
Altijd maar weer zorgen dat he elektra is bijgeladen

Ja dan mag je je gelukkig prijzen dat je geen omkijken hebt naar jezelf. .Fysiek gezien en naar je fiets...beide in goede conditie.

Mensen het zit er morgen weer op
Na 42 dagen waarvan 4 rustdagen en na 3550 km is deze tocht dan weer volbracht.

Cuxhaven naar Tante Emma in Jade

Dag 40 Etappe 36 van Noordzee camping Cuxhaven naar Boeten camping tante Emma in Jade 80 km

Vandaag een afwisselende dag. Prachtige morgen...wel hele dag licht bewolkt maar windstil en goede temperatuur. Via kilometers dijk richting Bremen haven..wel 15 km lang langs container terminals..hel indrukwekkend ..en wat een nieuwe auto's worden in gescheept en uit gescheept. Met de Weserferry. .een tochtje van 15 minuten naar vaste land richting Varel. Vandaag toch wel een gelu...ksdag. Eerst vanmorgen bij de receptie van de camping...meneer u Was laat en gaar al weer vroeg weg... 5 euro is dan genoeg... huhhh...mooi meegenomen.
8 km voor deze boeren camping zie ik een klein winkeltje...Alle voorraad aangevuld en verteld waar ok heen ga. Maar in varel is geen camping zegt de man van de winkel. ..nou ja ik zie wel. Kom ik toch een mooie gezellige boeren camping tegen....ik moest nog 10 km deze dag maar dacht....Dit is een mooie kans...en lekker vroeg. Het Was half vier

De eigenaar van camping woont 500 meter verderop. Zij laadt mijn Power bank op en ik kan die morgen om half negen bij haar thuis ophalen...kortom weer een mooie dag en zo leuk iedere dag weer een andere plek..andere camping ..jeetje ik heb er wat gezien deze reis.

Mensen tot morgen...dan zit ik in Oostwold. Camping al gebeld...boeren camping. .vrouw Was verbaasd...Oja natuurlijk dat is waar ook zegt ze..we zijn tot 1 oktober open. Het is goed hoor als we er niet zijn kies maar een plekje.

Nesshoff naar Cuxhaven

Dag 39 Etappe 35 105 km van Nesshoff camping nasr Noordse camping 10 km voorbij Cuxhaven

In het begin nog bewolkt en fietsen langs kanaal Toen nog bewolkt ...nevel ..maar windstil...in de loop vsm de middag steeds meer zo'n en warmer. De laatste 40 km strak langs de noord zee kust...een hele mooie route en druk..niet normaal. ..het leek wel zomer
.Duitsers hebben dan ook vakantie deze week. Ook op de camping druk. Nu nog in het zonnetje en natuurlijk pasta aan het maken. ... Cuxhaven is wel een heel duur kust stadje. Heb ik gelukkig geen last van. Morgen bijna 80 km langs de noordzee kust tot voorbij bremer haven op weg naar varel. Dan weer zo'n 90 a 95 km.

Met dit prachtige weer bepaald geen straf. Oja vanmorgen lag er dus geen Power bank meer in het toilet. Na bijna 6 weken dat het goed ging is hij dus nu gestolen. Nou ja all in the game. Vandaag bij media markt een nieuwe gekocht.

 

Hohnstorf naar Nesshoff

Dag 38 Etappe 34 camping in Hohnstorf naar camping Nesshoff. .12 km van Stade. ....92 km

Voor het eerst deze reis ff wachten met tent afbreken...Ja het regende vanmorgen..om kwart voor negen Was het ff droog en om 9.15 op de fiets..met regenkleding handschoenen...druilerige ochtend..Gelukkig vanaf 11 uur droog en kwam de zon een beetje te voorschijn. Bijna hele dag de westenwind kracht 4 tegen .Weer veel langs dijk of fietspad langs een drukke autoweg. Af en toe met Hulp... van Google maps zelf een off road route gekozen...Zie foto...die zijn heerlijk rustig. Echt opschieten deed het niet vandaag en geen wowwww effecten dus ok verder geen foto's. Heerlijk tussen de middag cili con carne met schnitzel...om 17.00 camping..slechts 7.50 euro en goed sanitair..Vooral de douche perfect. Toch nog maar wart warms gemaakt .nuddels curry. ..Half achttal donker..Dus al in tent. Dar vermaak ik me trouwens prima. Nog steeds goed naar de zin.en ook heerlijk om zondag weer thuis te zijn bij Fryda.
Morgen naar cuxhaven ..ok zo'n 90 km ..dan heb ik de elbe ook gehad. In vergelijking met de Inn is de elbe erg makkelijk en voor een ieder goed te fietsen.

Mensen tot morgen . Heel af en toe verbinding... Dus weet niet wanneer deze verstuurd wordt. Nu al een half uur geen verbinding.

Gartow naar Hohnstorf

Dag 37 Etappe 33 Gartow camping naar Hohnstorf camping 88 km
Wat Was het koud vanmorgen. Gelukkig kon ik alles vanuit mijn tent regelen en mijn ontbijt in mijn tent nuttigen. De Berlijner moest iedere keer naar zijn fiets want zijn bagage past niet in zijn tent.
De morgen Was weer helder met weinig wind maar vanaf 12.00 tot ongeveer 16.00 uur stak er een koude Noord wester op kracht 4..en die had ik vandasg nu net tegen.Dus vlotten deed het niet vanmiddag en de route lang...s de elbe..40 km over en langs een dijk niet inspirerend. Het leukst Was vandaag met de veer over...Zie foto. Toch wel weer een prachtige droge dag. En op de camping aangekomen zon weinig wind en een mooie kleine camping. Met aan de overkant een restaurant. Heerlijk dacht ik ..ff goed eten..en niet ko ken...Laten ze nu een ruhe tag hebben op dinsdag...Dus dat werd weer spaghetti maken. Pilsje erbij en koffie met chocolade toe.

Morgen al weer voorbij Hamburg..en overmorgen Cuxhaven.

Als het weer zo blijft..dan mag ik niet mopperen. ..zal ik ook niet doen. Wat een herijking fietsweer
Tot morgen

Hassel naar Gartow

Ďag 36 Etappe 32 Hassel naar Gartow 72 km....
Nu op camping in Gartow an de elbe. Met mij nog een man van ongeveer 30 jaar..die voor het eerst van zijn leven een toertje maakt. Hij komt vanuit Hamburg op weg terug naar Berlijn en heeft veel regen gehad. Gisteren had hij nog regen en hagel. Wat bof ik dan of Was het planning ..De dag dat ik in pribram het gevoel had...van ik moet gaan ..dan hou ik aardig mooi weer...komt goed uit. Vanmorgen weer blauwe lucht..helder ..maar... droge tent ..komt Door het bos. Een moe dag dus weer...een korte etappe en om 15.00 uur op de camping. Gepland om na een week de was te doen. Heb ik gedaan maar drogen ho maar. ..en nu wordt alles al weer nat van de nevel. Mijn Was in de douche ruimte gehangen...kan het in iedergeval niet natter worden.
Mijn planning voor deze week klaar. De eerste drie dagen 90 per dag en de laatste 3 dagen 80 per dag en iedere dag een camping en geopend...
Żondag dus rond 15.00 uur thuis. Krijg nu al weer een dubbel gevoel. Gaat de laatste weken namelijk heel lekker...mooi ritme...en......geweldig weer dat scheelt alles.

Oja de man uit Berlijn nog wat tips gegeven. Hij wilde graag weten hoe ik alles in en rondom mijn tent organiseer en hoe ik zo'n tocht plan organiseer..leuk gesprek geweest.

Magdenburg naar Hassel

Dag 35 Etappe 31 Schonebeck camping naar Hassel camping 13 km Noord van Tandermunde (een mooi oud stadje).
93 km

Voor het eerst in al de 5 weken moet ik.me insmeren tegen muggen. Agressieve muggen. Ik zit voor mijn tent ..het is bijna 7 uur en nog 16 graden en windstil. ..en muisstil op de camping. Een behoorlijke gedateerde camping met vast staanplaatsen van sommige ook al behoorlijk oud. Ik geloof nog een paar stellen op deze camping midden in het bos..doet een beet...je triest aan...klote muggen..Straks maar snel de tent in. Maar triest ben ik niet. Wat een prachtige dag. Die begon al mooi. .zie foto's. ..Verder mooie fietspaden langs de elbe..veel zondag fietsers ..bijna geen auto gezien..geen wind en alleen maar zon bij zo'n 17 graden. Nog een veer moeten nemen..en daar verplicht mijn lunch...Want de veerman had ook lunch pauze en die duurde nog een half uur.
In Tandermunde bij de Turk een heerlijke burger..en giga salade gegeten. Op de camping kon ik het doen met brood ..bacon..kaas en koffie.

Vandaag dacht ik maar weer al te vaak wat het een genot is dat die benen maar blijven gaan zonder ook maar een sprankje van ongemak. Wat een luxe is dat. Geniet er dan met volle teugen van toch weer zo'n reis te kunnen maken. Nog een werk nog 7 dagen op de pedalen..dan weer thuis. Maar eerst morgen naar Wittenberge. .niet verwarren met Lutherstad Wittenberg

Mensen groetjes tot morgen. Gauw me tent in..Ze prikken Door me beenstukken heen.. dat heb je als enige buiten.Meer weergeven

 
 

 

Lutherstad Wittenberg naar Magdenburg

Dag 34 Etappe 30 Lutherstad Mittenberg naar campingplatz Magdenburg in Schonebeck 89 km

Brrrrrr wat een koude nacht..met veel kleren aan in mijn slaapzak. ..heldere nacht...heldere ochtend. .Dus drijfnatte tent. Maar goed die gaan gewoon in een plastic zak. Om 8.45 vertrokken en om 16.15 op de camping. De hele dag een gekronkel om de elbe heen..De hele dag bijna onbewolkt...slechts nu half bewolkt...Vandaag ging voornamelijk richting west...wind tegen dus. Maar geen w...indkracht 6 a 7 van woensdag geen 4a 5 van donderdag maar slechts windkracht 2 a 3. En ook nu nog op de camping bijna windstil. Een heel summiere camping maar wel direct aan de elbe. En een snack wagen waar ik schnitzel kan bestellen met ei en aardappel salade .dat wordt dus niet koken. Maar een foto ..De rit Was niet boeiend en mooi genoeg voor een foto...beetje saaie tocht. Tot morgen dan maar weer. Groetjes

 
 
 
 

Riesa naar Lutherstad Wittenberg

Dag 33 Riesa naar Lutherstad wittenberg 118 km
Na een heerlijke nacht...heerlijk bed ...voortreffelijk ontbijt...vertrok ik geheel uitgerust en mede Door het heldere weer...blauwe lucht ..om 8.45 op weg naar Wittenberg ..De stad waar Luther is geboren...vandaar Lutherstad wittenberg.
Vandaag ging alles voorspoedig ..een mooie lente dag of prachtige herfstdag of nog een beetje nazomer ..Zo zag deze dag eruit. Nog wel veel Zuid westen wind. De stukken naar westen tegen maar ...ook heel veel heerlijk de wind in rug.
Eerst wat vlak langs winter klaar gemaakte agrarische gronden ..De laatste 35 km weer wat heuvelachtig. Machtig mooie vaak geasfalteerde fiets p adem langs de elbe. Vandaar dat ik toch al 4.15 op de camping aankwam. Een categorie 1 camping. Nog nooit zo luxe sanitair gezien. De prijs dan ook 15 euro. Duurste tot nu toe

Prachtig veldje...geheel uit de wind met een flauw zonnetje is het nog om 6 uur heerlijk buiten zitten. Koffie..heerlijke kiek can de bakker en daarna weer potje koken en dan........VOOR DE 200 STE KEER ON MIJN VAUDE TENTJE SLAPEN ..die heeft zijn geld wel opgebracht.

Mensen een prettige avond ..ga weer aan het werk...tot morgen. ..ik hoop dan vanuit Maagdenburg

Groetjes

 

Pirna naar Riesa

Dag 32 Etappe 28 Pirna camping naar Hotel Peking in Riesa 97 km

Mijn km stand gaat via de tijdlijn van googlemaps
Vanmorgen om 8.15 op de fiets om zo lang mogelijk droog weer te hebben. Dit lukte tot 20 km voor Riesa. Toen begon de wind echt aan te trekken...veel takken op de weg...dikke vette regenspetters ..Gelukkig meeste wind van opzij. In het park van Riesa dacht ik...Vandaag maar eens een hotel...gekeken op booking en ja hoor voor een zacht prijsde van 35 euro heb i...k een prachtige chinese kamer en vanavond niet zelf koken maar chinees.
Wat een luxe zeg. De rit vandaag Was dus grijs en dan een kwestie van doorfietsen. Om 3 uur vanmiddag al bij hotel. Dit ritme van vroeg starten bevalt me zeer goed. Dan hou ik nog genoeg tijd over voor lekker luieren.

Morgen naar Lutherberg-wittenberg en in principe weer camping

Tot morgen

Usti nad Laben naar Pirna

Dag 31 Etappe 27..camping nabij Usti nad Labe naar Pirna via Bad schandau en koningstein 92 km

Vandaag veel wind maar ook veel wind in de rug...regelmatig regen maar een goede basis temperatuur en een prachtige omgeving..vanmiddag werr een zonnetje.
Vanmorgen de twee Australiërs goede reis gewenst. .Zij trekken 3 manden Door europa en zijn in Finland begonnen en gaan nog naar Kroatië via wenen.
Onderweg en jonge dame van rond de 30 uit Zwitserland mee opgereden..Zij Was al... drie maanden onderweg van
Noorwegen via schotland Engeland nu in duitsland...Was op weg naar Praag maar heeft panne aan haar fiets en gaat eerst terug naar dresden...dan weer Door naar Zwitserland. Ja zo zie je dat je zelf niet zo uniek bent.
Vandaag dus 92 km...eerst Was pirna mijn doel...Daarna dacht ik...zal ik doorrijden...goed weer ..wind in rug....maar toen ik langs de camping kwam en daarnaast een supermarkt ..kon ik de verleiding niet weerstaan...om 3.15 op camping ..om 5 uur asn de koffie en nu pasta maken...met vla toe en een sinaasappel. Heerlijk alles rustig aan...en nog buiten zitten ook. Morgen schijnen we jullie weer van vandaag te krijgen...we zullen zien..zolang ik op fiets kan blijven dan kom ik vooruit
Het doel morgen Riesa en ovrrmorgen lutherberg-wittenberg

Melnik naar camping nabij Usti nad Laben

Dag 30 Etappe 26 Melnik naar camping nabij Usti nad laben

Vandaag een korte etappe Via Google maps Was bad schandau 75 km..echter over drukke wegen. Ik heb de elbe route genomen via litomoritsche en heb 60 gereden volgens tijdlijn van Google. ..en nog 50 te gaan naar bad schandau.
Toen ik om half drie deze camping zag met mooi terras aan de Elbe dacht ik...stoppen...een rustige middag ..lekker op terras in zo'n. ..pizza ....biertje ...en genieten....dan morgen nasr bad schan...dau..zal ook rond 60 worden ..en afhankelijk van weer en opschieten kan ik nog Door nasr prima nabij dresden..maar dat zien we morgen...vandasg veel beroerd onverhard..en Noord westen wind tegen ..maar droog ..eerst zwaar bewolkt en nu volop zo'n.

Mensen tot morgengenieten....dan morgen nasr bad schan...dau..zal ook rond 60 worden ..en afhankelijk van weer en opschieten kan ik nog Door nasr prima nabij dresden..maar dat zien we morgen...vandasg veel beroerd onverhard..en Noord westen wind tegen ..maar droog ..eerst zwaar bewolkt en nu volop zo'n.

Mensen tot morgen

 

 
 
 

 

Pribram naar Melnik

Dag 29 etappe 25 Pribram naar Melnik aan de Elbe 110 km

Vandaag dus al vertrokken. Het is half bewolkt .Beetje zon erbij...weinig wind maar de wind die er is...in de rug.
De weg gaat via lochovice ..zdice. ..beroen. .langs de rivier de beroen naar Kladno en vervolgens de laatste 20 km lucht naar beneden nar de Elbe bij Melnik. Daar zit ik nu al in tent....om 8 uur hier aarde donker. Ik vertrok om half tien en kwam om half zes aan. Dan heb je net genoeg tijd om nog heerl...ijk te koken voordat het donker is.

Vandaag mooie rustige wegen Door Tsjechie..morgen verlaat ik Tsjechie al weer en als alles volgens plan verloopt zal ik morgen avond in het ets gebergte zitten bij Bad schandau op de camping aldaar.

Mensen tot morgen

rustdagen in Pribram bij vrienden

Dag 27 en 28 Twee rustdagen in pribram. Doorgebracht afwisselend met Helena en Milan.. Twee mooie dagen. Zondagavond zag ik de weer voorspellingen. ..nog drie dagen mooi weer en dan regen. Ik bel de afspraken voor maandagavond en dinsdagmiddag in pribram af en besluit om maandag verder te gaan. Ik krijg dan van die onrust gevoelens. Ik moet dan weer.

Dus maandag op naar Melnik

Zelezna Ruda naar Pribram

Dag 26 Etappe 24 Zelezna Ruda naar Pribram 110 km

Om half acht op ..helder..blauwe lucht..tent drijfnat van de dauw..hey is nog 6 graden. 9 uur weg..zon schijnt volop 10 graden. Fietsen over onverharde fietspaden Door het Sumava gebergte is een lusten voor iedere fietser. In Susice verlaat ik het Sumava gebergte en fiets naar Hartmantice. Mooie route maar laatste 10 km op de weg 169 veel te druk en gevaarlijk. Ik besluit om geheel binnendoor te gaan. De laatste 60 km bijna... geen auto meer gezien..maar dan moet je wel in plaats van via de dalen over alle heuvels en bergen. Dit maakte deze dag tot een zeer zware maar wel rustige en mooie dag. Via Hostice. .bij sommige wel bekend dorp..Michael Tusni. .Zeer bekend country zanger..geweest. .en via Blatna..Breznice naar Pribram . Op de weg van Breznice naar Pribram langs de weg mooi gerestaureerde afbeeldingen...wel en twintig stuks over 15 km...
Om kwart over 6 kom ik aan bij Helena
Verder volgt een heerlijk eten en lekker bijkletsen..ook Helena zoon Jan voegt zich erbij. Kortom een mooie dag en dinsdag vertrek ik pas weer richting de Elbe...hoewel ze hier vinden dat ik veel te kort blijft...een heel programma voor de komende dagen ligt al klaar

Tot later maar weer

 
 
 

Deggendorf naar Zelezna Ruda

Dag 25 etappe 23 Deggendorf naar Zelezna ruda...63 km

Vandaag een pittige dag Door het mooie bayrischer wald. Vooral de eerste 15 km waren stevig klimmen. Maar dat wist ik vsn 4 jaar geleden. In 6 km totaal 650 hm overwinnen gemiddeld dus meer dan 10 procent met stukken van 13 procent. Maar goed na een paar uur ben je altijd wel boven. Gelukkig goed verzet zodat ik kon blijven fietsen. Vanaf plaats Regen..is er nu een fietspad aangelegd tot aan zelezna ruda. Heerlijk r...ustig en uren lang kom je bijna niemand tegen..mooi Door het bos onverhard..maar prachtig. Het weer vandaag echt koud...max 10 graden...Dus winter outfit. ..maar droog en bijna geen wind. Wederom een mooie fietsdag. Nu op autocamp zelezna ruda twee km van dorp. Twee hutjes bezet ...een camper en mijn tentje. Hutje Was 20 euro en tentje 6.50 euro...Dus tentje

Zit nu uit de wond voor mijn tent...bakkie koffie ...broodje..en veel kleren aan.

Op nasr morgen ..op naar pribram

Tot morgen

...ustig en uren lang kom je bijna niemand tegen..mooi Door het bos onverhard..maar prachtig. Het weer vandaag echt koud...max 10 graden...Dus winter outfit. ..maar droog en bijna geen wind. Wederom een mooie fietsdag. Nu op autocamp zelezna ruda twee km van dorp. Twee hutjes bezet ...een camper en mijn tentje. Hutje Was 20 euro en tentje 6.50 euro...Dus tentje

Zit nu uit de wond voor mijn tent...bakkie koffie ...broodje..en veel kleren aan.

Op nasr morgen ..op naar pribram

Tot morgen

Meer weergeven

 

Passau naar Deggendorf

Dag 24 Etappe 22 Passau naar Deggendorf 61 km
Vandaag precies een dag langs de donau stroomopwaarts en westenwind matig tegen. Een saaie rit vandaag metname Door de vele omleidingen waardoor ik totdat ik op de camping kwam de donau maar weinig heb gezien
Het Was heerlijk fietsweer Vandaag rond 22 graden en slechts een uur regen...behoorlijke regen...maar goed half schuilen onder viaduct...Half uur in regenkleding en kijk weer mooi weer. Nu aan de koffie op een kleine campin...g aan de donau in deggendorf. Een grasveldje eigenlijk voor de camping zelf in devtuin van de eigenaar Mooi sanitair en voor 8 euro waarvan ik er Weer twee terug kreeg voor de douche is een heel mooie prijs. Genietend van mijn koffie inboet zonnethecen straks lekker koken.

Morgen wordt het weer klimmen ..richting chech republic...ik moet dan de bergen over...Zo. n 600 meter omhoog..maar dat is morgen...

Weer een heerlijke fietsdag achter dexrug...carpe diem

 
 

 

Wetenswaardigheden
23 dagen onderweg
2 rustdagen
21 fietsdag en
2021 km...
4 overnachtingen zonder tent
1 bij mijn zus
18 dagen gekampeerd
3 maal ketting gesmeerd
1 lekke band
Nog zo'n 1500 km te gaan

Pollel naar PASSAU

Dag 23 etappe 21 pollel naar passau 110 km Weer een koude nacht.dus veel nevel op de tent. Drijfnat in vuilniszak.
Om 9 uur vertrek en aankomst camping
Kwart voor 6. Camping passau. Een kleine camping ..veldje voortrekkers
.en een restaurant ...ik wilde eens geen pasta koken..hebben ze alleen maar pasta.

...

Reis vandaag verliep voorspoedig...veel heel veel onverhard ..en slechts vanaf schärding wat klimmen in de bossen naar passau. Gelukkig had ik Hulp van een jonge man ..die vol respect aanhoorde wat ik gefietst had en waar ik naar toe ga. Dit als antwoord op zijn vraag. Verder weinig spectaculair vandaag of het moet zijn dat ik het einde van de Inn heb bereikt. Weer iets af te strepen. Morgen 70 km stroomopwaarts naar Deggendorf...een kleine etappe. Tijd om daar de Was te doen. Donderdag naar klatovy en vrijdag naar pribram

Daar blijf ik dan een paar dagen

Groetjes en tot morgen

 

Inntal camping naar Pollel

Dag 22 etappe 20 inntal camping naar camping in pollel...125 km. Pittige tocht

Vervolg. .Vanmorgen man van 70 jaar tegen gekomen waar ik gisteren een tiental km mee heb samengefietst. Vandaag tot Rosenheim met hem. Ik verder richting Wasserburg ..veel onverhard...hele dag trouwens. Van wasserburg richting muhldorf. Rond twee uur ontmoeting met een man van tegen de 90...bij zijn huis mocht ik de lunch nemen...Hij sleepte er een bank bij en voila daar zat ik...foto van mij nemen kon hij niet en rent huppelend naar huis waar zijn kleindochter woont. Jij... moet een foto nemen zij hij...ff gepraat en daar ging ik weer. In Gars am inn..eas aan beide kanten de inn afgesloten..hoe nu naar muhldorf. Daar zorgt mij derde contact vandaag voor...Rudy een Mountain biker hij haat paved en wist mooie binnen Door weggetjes inpaved natuurlijk
Het werd zo erg dat het single paadjes werden met een afgrond naar de inn..en Door brandnetels. Ach joh die zijn goed tegen reuma. Maar ik heb geen reuma. Gelukkig na 2 km is de ellende voorbij. En rijden we verder samen op zo 30 km lang. Na afscheid nog 10 km naar Muhldorf. Het is al 5 uur. Die geplande camping ga ik dus niet halen dat is nog dik 20 km.

Ik op mobiel via booking de goedkoopste kamer 59 euro geboekt in mühldorf. Wel verdient na een zware pittige dag met heel veel klim werk ...grid ..soms zand en een mtb parcours van 30 km

Zie ik in muhldorf een bordje camping staan. Ik booking.com..nog 9 minuten voor gratis annuleren. Het 8 voor 6
6 km verder van de route af sta ik op een boeten camping..met 1 douche...3 toiletten en 4 Was tafels voor de heren.
Bij binnenkomst leuk ontvangst Door Groningers die hier maanden zitten voor werk . Krijg meteen een pilsje ..gezellig. ik meteen het hoogste woord...dan ..al 7 uur ..douchen en een lekkere pasta gemaakt... mensen weer een mooie bijzondere dag...iedere dag is niet te voorspellen..Vooral doordat ik geen kaarten ..geen km teller en geen navigatie bij me heb...had deze route nl niet gepland he...maar Google maps helpt me prima zolang ik bereik heb

.tot morgen maar weer en dan net foto's

 

Innsbruck naar Inntal camping

Dag 21 innsbruck naar inntal camping 115 km en een verrassend slot van de dag. Alles morgen want hier nauwelijks bereik en geen wifi..alles perfect met me...en nu maar hopen dat hij verstuurd word

Dag 21 vervolg. Eerste 50 km redelijk weer.In ieder geval droog en met 8 graden en nauwelijks wond goed te doen. Vannacht nog heel veel geregend de verse sneeuw zag ik in de bergen liggen.
De hele dag blijft het zo'n 8 graden met een lichte Noord ooster tegen. De laatste 50 km alleen maar regen gehad. Gelukkig houden mijn regenkleding zich goed..en heb ik het totaal niet koud. Het gaat zelfs lekker ..ook in de regen.. De laatste 5 km duren lang heel lang. Ik zit op rad...weg west ..De goede kant van de camping. Maar ik moet de snelweg over of onderdoor om bij de camping te komen...of al 20 km eerder de autoweg moeten nemen. Maar ja als je alles van te voren weet is er geen avontuur meer.

Dus ik op zoek naar een onder doorgang....Ja ja twee onder doorgangen gevonden..Allebei een halve meter water. Wel een bordje naar de camping...ik zit goed. .maar hoe er Door heen. Ok fietsend. Vaart zetten...oeps diep dieper...voor tassen verdwijnen onder water.. Gelukkig ben er ...hoewel ...kan niet op de fiets blijven en moet afstappen..tot halverwege mijn kuiten in het water. De hele dag alles droog gebleven ..ondanks de regen. .maar het laatste stukje..mijn schoenen doorweekt.. en laat nu de inhoud van voor tassen nog droog zijn.
Pilsje op de camping...tent ode het droge...douchen..en nu aan de schnitzel

Mensen weer een mooie dag...kicken dat ik het mag en kan doen ..tot morgen

het viaduct

 

 

 

Naar Innsbruck

Dag 20 Etappe 18 Naar Innsbruck 50 km

Ik sta om half acht op...maak alles gereed voor vertrek...Want stel dat het ff droog wordt. Bij ontbijt hoor ik dat ze een annulering hebben en dat ik nog een nachtje kan blijven. Wel 6 euro extra want het is zaterdag. Het is zo slecht weer dat de rafters weer naar huis vertrekken. Ik vertel de eigenaar dat ik wat bedenktijd nodig heb. Ja wat te doen.. als ik blijf dan ben ik mijn geld van de jeugdherberg ook kwijt...namelijk al geb...oekt. Het weer lokt niet uit tot fietsen integendeel. Maar de hele dag in een kil klamme trekkershut zitten trekt me ook niet aan. Na het ontbijt bekijk ik nog ff buienrader van hier..en ja ik moest het er maar op gokken.
Met windstil weer en lichte dan weer pittige regen kreeg ik zowaar ff een droge periode. Om 1 uur ben ik al bij de jeugdherberg. Gesloten tot 5 uur. Inchecken vanaf 5 pm staat op de deur.

Gebeld..telefonisch antwoord. .om 5 uur geopend.

Wat te doen ...het is nu droog...doorgaan...kost me de 32 van jeugdherberg en het gaat natuurlijk vanmiddag nog meer regenen. . Ik blijf ga de stad in...De altstad in..wat een Nederlanders zeg. Eerst maar naar de super...voorraad aanvullen...dan een wat eten ...Ja dan is het nog maar kwart voor drie...eindje fietsen richting route morgen. Als ik weer bij de jeugdherberg ben begint het heel hard te regenen. Het is vier uur...Gelukkig een overdakking met bankje..uit de wind en regen. Het is 9 graden. Ik pak mijn slaapzak. .kruip erin en vlei me op de bank met wat chocolade.
Daar komt iemand aan...het is een jongeman die de sleutel heeft een hier een kamer voor langere tijd huurt.

Verbaasd is hij als hij mij verhaal van booking hoort. De jeugdherberg is dicht vanaf 1 september. Maar ik heb een bevestiging van booking.com.

Hij probeert de eigenaar te bellen. Voice mail. Hij laat me erin. Het is kwart voor vijf. Om vijf uur ga ik zelf nog eens bellen. Binnen alles op slot. Apparaten voor drinken en snoep werkt. Ik heb genoeg eten bij me. Toilet ook op slot. Doe het wel im mijn diskreet beker en leeg het buiten. Ik lat me niet de deur uitzetten. Daarvoor heb ik niet 4 uur gewacht. Afgesproken met de Nederlander dat ik desnoods mij matje in de gang leg ...gewoon kamperen mast dan lekker warm .
Al gezien hoe ik er morgen weer uit kan. Eten genoeg. En mooie leestafel. Kortom ik kom de avond en nacht wel Door.

Wordt vervolgd

Meer weergeven
 
 
 
 

Dag 19 Rustdag in Haiming

Haiming ligt in het Otztal. .op slechts 45 km van Solden waar het nu volop sneeuwt. Solden ligt 600 meter hoger dan haiming ..hier dus volop regen .Al onafgebroken vanaf gisteren middag 5 uur. Temperatuur gisteren 24 vandaag dus 12 en morgen 8 graden.

Kan daarna alleen maar beter worden. Morgen nog hele dag regen..Had dus nog graag een dag gebleven. Maar alles vol hier. Voor morgen nu een halve etappe 50 km naar innsbruck gepland en geboekt in jeu...gdherberg een eenpersoonskamer.

Daarna is de bedoeling om weer te kamperen . Planning is nu .rond 10 september in pribram . Daar ga ik een aantal vrienden bezoeken en rond 12 of 13 september weer op weg naar de Elbe

De rustdag vliegt voorbij. Een aantal uren in restaurant gezeten ..wat aantekeningen maken voor een ooit te voltooien boek met als titel.

PASSIE VOOR PEDALEN
50 Jaar Toerfietsen
1968 - 2018

Mensen tot morgen weer Groetjes vanuit een doorweekt Otztal

 
 

Dag 18 Scuol naar Haiming 95 km

Dag 18 etappe 17 Scuol naar Haiming 100 km
Een zeer mooie dag met vele gezichten
.uitzichten geweldig. Bij start lichte regen rug in wind...later toch nog even 24 graden ..Verder in de middag weer verandering...wind wordt zeer krachtig Noord. ..dar werd zwoegen...nog later donkerder en donkerder...laatste half uur barstte de buien los..wat een water en onweer...Nat kom ik op mijn bestemming aan. Had gisteren al een trekkerstent geboekt voor twee nachten. Want morgen ook... veel regen. Regeren I
s vooruit zien he.

De route Was via landeck en imst

Tot morgen.. gaat trouwens geweldig...nog topfit. .later meer..eten staat klaar

 

Dag 17 Chur naar Scuol 80 km

Dag 17 Etappe 16 Chur naar Sankt Moritz met de Rhatische Bahn...mooie zeer mooie treinreis. Had de trein van 9 uur en kwam om 11 uur aan. Vandaar op de fiets naar Scuol 80 km

Denk je voornamelijk te gaan afdalen. Hebben ze de Inn route bordje 65 veel Door bossen gelegd tegen d3 berg op. Alles grid en steeds flink steil klimmen en steil naar beneden..Een echt mountainbike traject. Uitzichten prachtig..maar opschieten Ho maar.

Nog een lekke band gehad...maar die Was snel... verwisseld. Om 5 uur kwam ik op de camping aan. Plaats voor honderden ...maar slechts een vijftal die kamperen.

Al metaal een mooie dag..De wind ..Ja Was ik al bang voor is gedraaid naar noord..nu net dat ik in st moritz het zuidelijkste puntje bereikt hebt.

Zo maar weer koken...pasta...morgen naar Haiming ..weer een camping

Groetjes vanuit een mooi dal bij Scuol

Meer weergeven
 
 
 
+3
 
 
 

Dag 16 Bischofszell naar Chur 125 km

Dag 16 Etappe 15 Bischofszell naar Chur..125 km

Een prachtige rit vandaag ..8 uur weg want ik wilde proberen chur te halen..met slechts 600 hm en wind in de rug fietste ik om 5 uur chur binnen.

Eerst een ticket gekocht naar sankt moritz morgen. Een treinreis van 2 uur dwars Door de bergen en waarvan men zegt een van de mooiste trajecten in Zwitserland. De Bernia express.

...

Zo neem ik morgen sectoren van half negen of half tien ...en aangekomen in sankt moritz fiets ik naar Scuol.

Nu op camping met zo waar muggen...voor het eerst. Meerdere Nederlandse fietsers op de camping..gezellig.. Zo nu potje koken en na het eten ff een pilsje in het restaurant hier.

Tot morgen

 
 

Dag 15 Waldshut naar Bischofszell 120 km

Dag 15 Etappe 14 waldshut naar Bischofszell 120 km 800 hm

Om 8 uur vertrokken van de mooie en rustige camping...met goed restaurant.
De hele dag ging het op en neer...matige Zuid ooster tegen ..Het werd steeds warmer ..maar gelukkig ook veel in schaduw gefietst. Om 17 uur kwam ik op de camping aan...in het dorp bij de migros mijn voorraden aangevuld...Dus zo heerlijk eten en drinken. De hele dag goede en sterke benen...het ging dus heerlijk vandaag. Morgen naar Vadu...z ...Liechtenstein. .rond de 90 km.

Zo bis morgen

Dag 14 Hunnique naar Waldshut 80 km

Dag 14 Etappe 13...Hunnique naar waldshut..goed voor 80 km

Wat een ochtend mensen die fietsers. Vooral die Engelse dames van rond de 45 staat geen maat op. Ze rijden op een racefiets met bagagedrager en voor tasje. ..kamperen...koken zelf en rijden dus 150 km per dag. Vandaag vertrokken ze om half acht
Ik vertrok om 8 uur..vond ik al vroeg. De etappe vandaag niet echt spectaculair. Maar lekker relaxt ..relatief kort tochtje..eerst Door woonwijken. .industrie en ten slot...te licht glooiend Door bossen..veel onverhard maar mooie paden. Om half drie op camping. Gezellig een uur bij Nederlanders gezeten bij hun camper. Straks uit eten bij het restaurant op camping.

Morgen ook wer vroeg op want dan is de eerste camping op 100 km ..in bisschofzell . Het weer buitengewoon goed...wel Zuid Oost tegen maar dat went

Heerlijke camping...veel beter dan gister

Mensen tot morgen maar weer.

 

Dag 13 rustdag in Hunnique

OVERPEINZING OP DE RUSTDAG

 

He heerlijk een dagje niets doen. Onder een boom in de schaduw Want het is hier 33  graden. Net mijn boodschappen gedaan voor vandaag en morgen en een koeltas erbij. Want vanavond wordt het een grote salade met biefstuk en beetje pasta of brood. 

Hunnique ligt in frankrijk op de grens van Duitsland en Zwitserland.  Een drie landen punt dus.

HOE VERGAAT HET ME TOT NU TOE

 

Eerlijk gezegd goed en niet goed. De laatste dagen nogal veel discussies gevoerd met mijn Fiets ( mijn super ego)

Ja waarover.  Mijn fiets vond dat ik nou niet bepaald op de fiets zat dan op andere tochten. Ja de benen zijn super..het weer kan niet beter...maar toch ...er is iets zegt mijn fiets. We zijn geen eenheid...je zingt te weinig...Als je zo doorgaat zegt mijn fiets  nou dan ga ik in basel rechtsomkeer via de Rijn naar huis. Nou als mijn fiets dat zegt...poëzie poëzie Harry dat is duidelijke klare taal.   Mijn fiets heeft natuurlijk wel gelijk..Vanaf het begin hikte ik toch tegen die 9 wegen aan.  Dat fietsen haat normaal zo wie zo lukken....maar mentaal ...9 weken alleen onderweg.  Het lijkt wel dat ik er met de jaren meer moeite mee ga krijgen. Vorig jaar kunnen me trouwe volgers nog wel herinneren dat ik hetzelfde gevoel had en toen dacht ik ..nooit meer zo lang alleen.  Toen belde ik Fred voor de laatste drie weken en zo had ik genoeg inspiratie om Door te gaan. 

 

JE HEBT DUS INSPIRATIE NODIG ZEGT MIJN FIETS

EEN DUIDELIJK DOEL.

 

Ja ja die had ik  toch of toch niet...Eerst Griekenland...toch maar niet...Toen Zagreb.. en nu...

Laten we er over op houden Fiets zeg ik..op de rustdag vogelen we het wel uit.

En ja hoor deze gesprekken op de fiets met mijn fiets lucht op.  De laatste dagen gaan steeds lekkerder omdat ik bewust onbewust een beslissing heb genomen en dat voelt goed.

Het is rustdag zegt mijn fiets...Dus morgen rechtstreeks naar huis. Naar fryda die je zo mist...naar je huisje in Beetsterzwaag ...naar je Kids en kleinkinderen .  Wordt je wat socialer..Houd je op met het zwervers bestaan.

 

Hou op Fiets zo is het wel genoeg.  Mag ik aub in mijn 50 ste jaar als toerfiets ook zo mijn twijfel hebben. 

De laatste 7 jaar al meer dan 100.000 km...Dus mag het.

Ja ja..ik pest je alleen maar.  Ik voel dat ik er niet tegen kan. Eigenlijk wil ik alles afmaken waar ik aan begin...op het gebied van fietsen dan..

 

Ik ben eruit fiets.ik heb een compromis voorstel.

Niet rechtstreeks naar huis maar wel een kortere route en die brengt ons voor 28 september in beetsterzwaag. Waarom die datum..Nou dan gaat mijn dochter verhuizen dan kan ik haar mooi helpen. 

Ok klinkt logisch..Maar wat is je plan nu.

Wel nu we fietsen van Basel naar Chur an der Inn. Dat is nog 3 a 4 dagen.

Daar pakken we de route van de inn op naar passau. 

Van Passau gaan we 50 west naar Deggendorf an de donau

Dan moeten we eenmaal pittig klimmen naar zelesna Ruda In Tsjechie. Vanuit hier gaan we bekenden opzoeken in Zenice en in pribramblijven daar een paar dagen en vervolgen onze weg naar Praag en vervolgens langs de elbe naar Hamburg. Het laatste stuk last zich raden..

 

Wat Denk je fiets. Nou dat klinkt aannemelijk en als je net zo bent als de laatste dagen..Zoals gisteren..nou dan zie ik het helemaal zitten met je. Nou Fiets bedankt voor het vertrouwen  We gaan er voor.

 

Wacht even zegt Fiets en wat  vind Fryda ervan die zou toch naar zagreb komen.   Ja maar vanaf het begin heb ik gezegd Niets boeken..Want je weet nooit.

Ach Fiets Fryda is allang blij dat ik nu eerder thuis ben.

 

Ok genoeg gekletst.  We nemen onze rust vandaag en morgen op pad naar intussen PLAN 3

 

Wordt vervolgd

 

 

 

 

Dag 12 Dambach la ville naar Hunnique..120 km

Dag 12 Dambach la ville via chatenois naar Hunnique drielanden punt Frankrijk Duitsland en Zwitserland

Een superdag vandaag on ff anks de matige zuidoosten wind tegen. ..weer rond 30 graden en super veel drinken. Vandaag over de velo 5 en velo 6 gefietst.laatste 50 km via bos en canal du Hunnique. En wat Was mijn bed in het hotel nog heerlijk...ik wil blijven liggen...lekker uitslapen. Maar nee twee nachten in zo'n hotel is te duur...Dus eruit en nog genoeg brood voor ont...bijt en alleen koffie aan de bar. Daarna naar de bakker

Onderweg vele solo fietsers tegengekomen en mee opgefietst. Op de camping staan ook vele trekkers. Verder druk want weekend begint.. vier jaar geleden stond ik hier rond 18 september..Toen slechts twee tentjes.

Morgen rustdag ...Na 12 dagen onderweg en 1145 km gefietst te hebben moet mijn lichaam weer wat op krachten komen.

 
 

Dag 11 Mittersheim nach Dambach la Ville 125 km

Dag 11 mittersheim naar Dambach la ville 125 km

Zonnebril laten liggen bij een bakker
Door af te wijken van track af en toe de weg kwijt ...15 km omgereden.
Mooie fietspaden van saverne naar molsheim...
7 km snelweg met veel getoeterd
Drukke D wegen rond 4 tot 5 uur woon werk verkeer
Çamping l.ours in Dambach al jaar opgegeven stond nog wel in boekje 2017
Bijna alles vol...Dus een beetje duur hotel...
Mooi klein dorp of stadje met stadspoort
Verder heel warm...liters gedronken
30 graden ..veel wind opzij of in rug
Fietspad zie foto Was prachtig
A Demain

 

Dag 10 Metz naar Mittersheim 85 km

Dag 10 Metz naar Mittersheim 90 km
Mittersheim is een gehucht met een municipal camping voor 7.50 euro maar koude douche...met 30 graden is dat niet zo erg. Tent onder boom...en voor het eerst nu op een terras op camping met biertje. Vanavond maar niet koken...kan hier steak eten met tonijnsalade. De route vandaag redelijk vlak...Zo. n 600 hoogte meters. Geen bijzondere route..maar het weer maakt alles goed...ik vind die 30 graden heerlijk. Net mijn elektra in Was ...ruimte opladen..toch maar gokken niet..moet toch kunnen navigeren met garmin en mijn telefoon via Power bank opladen.
Om hiervoor nu en hotel te nemen wel erg duur... batterij oplader en Power bank altijd nog goedkoper dan een nacht hotel.

Kom langzaam weer in ritme van zwervers bestaan en van back to basic een beetje.
Morgen naar Dambach...75 km rechtstreeks de D wegen of via track de lokale wegen en dan 100 km...weet nog niet wat ik doe

Dag 9 Echternach naar Metz 125 km

Dag 9 echternach naar metz 124.5 km en ruim 900 hm

 

De eerste 30 km Was nog pittig klimmen..erg steil hier en daar...Daar zaten ook de hm. De laatste 80 km langs de Moselle zoals ze in frankrijk zeggen...van Olingen naar Mallingen Vervolgens naar Thionville. . Hier camping of nog 35 km verder. Ik spreek een wielrenner een jongen van 19..Hij wil met me op rijden en van alles weten. Heel gezellig zo samen...Op mijn vraag voor overnachting zei hij....Dat vind mijn vriendin... zeker niet goed. Ff hij verder ik ging toch te zacht. Daarna nog zeker 20 km tot metz met twee Franzosen opgefietst...

Zij op Mountain bikes zonder bagage. Jee wat ga je hard riepen ze in het frans en ike terug. ..Ca va. In metz brachten ze mentor op de camping municipal. .jee wat druk...en zeker wel een half uur moeten wachten bij receptie...uiteindelijk op mijn plek...mooi plekje aan hetcwater. Weer pasta gemaakt. Een liter thee..jee zo.n dorst en geen frisdrank meer.

Het weer vandaag geweldig weinig wind en 25 graden....morgen naar mittersheim

Dag 8 St Vith naar echternach 90 km

Het is nu 8 uur in de avond .ik zit voor mijn tent in Echternach..ik was daar om half vijf aangekomen. De was hangt te drogen..maar zal niet droog worden..het wordt wat frisser..wat douw. Dat wordt dus morgen drogen onder de snelbinder. Al mijn elektra bij de wastafel..De douche was formidabel..De prijs van de camping slechts 10 euro..  

Omdat ik dacht vandaag maar 75 km te fietsen besloot ik om 9 uur te vertrekken en zo kon mijn tent nog ff drogen in de zon..Vandaag twee grote klimmen ..Vooral die bij Waxweiler  was lang en 10 procent 3 a 4 km lang..veel moeten afstappen om te rusten jee wat steil. .toch over het algemeen een goede dag...mooi weer weinig wind droog...en een prachtige natuur.  Kijk hier doe je voor.  Mijn boodschappen aangevuld ...rijkelijk aangevuld. .heel wat kilo's erbij en ja toen begon de klim. ..maar mijn instinkt is goed. Net als gisteren bij de eerste de beste supermarkt boodschappen gedaan...Daarna geen winkel meer gezien. En op de camping...4 km van centrum... Ja ijs.. bij aankomst mezelf ff verwennen..heerlijk in het zonnetje gegeten...  morgen naar Metz   wel rond de 120 km..we zullen zien... a demain

M

Dag 7 camping bemelen berg naar St Vith 102 km

Het is dus 8 uur dat ik vertrek.  Eerst nog betalen.  Gisteren vertelde ze me dat ik vandaag om 8 uur kon doen .12.50 cash. Ik aanbellen..5 minuten lang   5 minuten gaat de hondje keer..maar al wie er komt...geen camping baas.   Ik heb natuurlijk niet de hele dag de tijd en dus vertrek. Hij mijn adres dus ik zal wel decrekening thuis krijgen.

 

Op weg naar.Ja ik volg mijn track dwars Door Limburg. .gulperberg en nog meer van die bergen ..allemaal kleine weggetjes Door België zo naar Malmedy.  Onderweg dacht..nou Nou dit is wel erg zwart ..ik stop maar in Malmedy. .  De Baraque Michelle vanuit Eupen mag er zijn hoor. .vrij steil van deze kant...mijn laagste verzet nodig..soms ff rusten. ..Gelukkig heb ikver vorige week 4 extra tandjes bijgezet bij mijn kransjes...versnelling dus.  Ja ja dat is de tand des tijds.

In Malmedy aangekomen toch maar Door gefietst....Ja waar komt die drang vandaan. ..het is 3 uur en nog maar 27 km .moet dus lukken...eerst langs de vennbahn..maar die rijdt om...Dus ik via de hoofdweg rechtstreeks .  Waarom waarom Denk ik halverwege weer een pittige klim van wel 10 km...stom stom zeg ok tegen mezelf..maar dan komt de beloning...een afdaling en spoedig op een mooie camping in st vith..  gelijkertijd komtcerceen stel uit Groningen aan..gezellig ervaringen uitgewisseld...Zij gingen van Groningen naar Luxemburg en terug met de trein..Ja zij werken nog.

 

Helaas een koude douche.en al om 7 uur koud. Dus vroeg de tent in en vroeg pitten.   Het Was droog vandaag

Dag 6 Eindhoven naar Camping op de Bemelen berg 105 km

Nog even een lekker ontbijtje. .voorlopig de laatste binnenshuis.

Alles droog en wel ingepakt ga ik uitgerust op pad.  Aad en Ruud bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid.  Mijn nomaden bestaan kan starten. Grijs maar nog droog .niet al te warm en veel wind tegen fiets ik via Weert...Maaseik..Zo naar DE Bemelen berg. De eerste van velen die nog zullen volgen.  Zo de eerste dag en blijkt dagen vraag ook ik meer eens af waar ik aan begin...Vooral als ik schuil voor de stromende regen op 20 km van de camping...Zie inzet foto..  ik schuil bij een huis waarvan ik inschat dat ze niet thuis zijn en st onder hun erker...zeker wel een half uur te turen naar de regen en mijn fiets...wetende dat het thuis in beetsterzwaag zo gezellig kan zijn.  Niet zeuren Harry ..je weet sdat het zo weer lekker gaat. Doe all mijn regenkleding aan. Het blijft regenen tot aan de camping.. dan opeens droog zelfs de zon..ik zoek een plaatsje hogerop...het veld sopt...De poten van mijn stoeltje zakken weg...het wordt weer grijs.  Net mijn tent neergezet..en gekookt en gegeten en het begint weer te hosten. ..Hou ik het droog.   Gelukkig  wel ..ik slaap goed en probeer om 7 uur mijn tent in het ochtend zonnetje waT te drogen..het is nog koud...ik eet mijn brood met yogifris in de tent en vertrek om 8 uur

gevonden. Door geul dal Was mooi fietsen zie foto's.

 

 

Dag 5 Tilburg naar Eindhoven 40 km

Vandaag heel relaxt. Uitgebreid ontbijt met Rigo en daarna vertrek om half elf.  Alles nat ingepakt...maar bij vertrek net droog en dat bleef tot mijn bestemming bij mijn zus en zwager.

De hele middag pittig geregend dus toch wel erg geluk gehad. Dectocht vanuit Tilburg ging eigenlijk in een rechte lijn  via het Wilhelminakanaal nasr Oirschot langs de kazerne en via de Einhovense dijk.naar airport Eindhoven en vandaar nog maar 3 km naar mijn bestemming.  Een gezellige dag en avond. Ja en dan realiseer dat het morgen echt gaat gebeuren

Excursie naar Abdij koningshof in Tilburg

Dag 4

Een regenachtige dag. Al snel waren we het eens dat fietsen vandaag geen noodzaak is.  Dus Rigo via zijn vriend uit poppel in België een excursie gepland vanmiddag om14.00 uur.

 

Vanmorgen naar de vriend van Rigo op de koffie. Een man van 85 jaar die nog steeds iedere jaar   De Mont Ventoux opfietst...ongelooflijk hoe fit deze man is.  Heeft ook drie keer de elfstedentocht op de schaats dus ..uitgereden.  

Vandaag de laatste dag van de reünie.  De eersten vertrokken vanmorgen.. De laatsten vanavond en ik ga morgenochtend mijn weg vervolgen.  Route morgen slechts 40 km naar Eindhoven.naar mijn oudste zus Ada en haar man Ruud.  

Zaterdag gaat voor mijn gevoel de tocht dan echt beginnen. 

De reünie gaf me weer veel inspiratie en het bewijs alweer dat een wereldfietser altijd een wereldfietser blijft.wat een moe tochten gaan en hebben mijn collega fietsers al weer gereden of eerdaags fietsen...Paul in oktober de zijde route...Beijing naar Istanbul.  Fred voor een maand naar Zuid Afrika.  Johan met kerst voor 5 weken Zuid Oost Azië. . Harry Brown voor twee maanden Azië.   Rigo..Ghily en Harry Brown en Paul net terug van de noordkant. 

 

Zo zie je maar weerwat ik doe .is gewoon heel normaal

Dag 4 Groep bij auto van bike dreams in tilburg
Dag 3 4 tenten in de tuin van Rigo
Dag 3 Fred en Ghily en ik Dag 3 met Rigo..Harry Brown. Ghily. .Fred en ik een rondje Tilburg 85 km..naar vestingstadcHeusden ..Een Bourgondisch cultureel uitstapje

Ermelo naar Tilburg

Dag 2

Om 8 uur vanmorgen vertrek ik vanaf camping klarenbeek. Namen goede nacht  pak ik mijn tent nat in. Nat van de douw..een zwak zonnetje is nog te zien. De voorspelling beloven na 1 uur vanmiddag regelmatig regen. Dus vroeg weg. Mijn benen voelen nog stram van gisteren. Via de Veluwe bereik ik de Betuwe. In Rhenen mijn eerste regenbui..maar gelukkig maar kort. Natie volg ik de dijk naar Waardenburg Zaltbommel..en Door de Bommeletwaard naar Tilburg.   Moe en voldaan kom ik aan en wordt op gewacht Door Fred..Rigo en Harry Brown.

 

In Tilburg blijf ik drie nachten.een reünie  van een aantal Andes fietsers van 5 jaar geleden. 

Vandaag kwam in de avond nog Ghily aan uit België en morgen komen nog Johan..Paul  en Wilbert.

 

Een prachtige avond volgt met gelijken.verhalen verhalen .en nog eens verhalen.   Een heel gezellige avond..met allemaal herinneringen.

Heusden weer terug naar Tilburg. .een zeer geslaagde dag.

 

 

 

Beetsterzwaag naar Ermelo 140 km

Dag 1

Het is 7 uur .De wekker gaat. .En raar gevoel bekruipt me..het is zo ver..Vandaag ga ik weer op weg.op reis..voor vele weken.  Bij ontbijt voelen Fryda en ik ons allebei een beetje raar..en beetje misselijk...Fryda laatcwatceten staan...Ja nog even en dan stap ik op de fiets voor een tocht van ongeveer 4500 km..eerste deel naar Zagreb...dasr komt Fryda me op zoeken...maar zo ver is het nog lang niet..Eerst maar zorgen om ik Oldebroek   100 km...of misschien toch nog Ermelo ruim 135 km..

Ik hoop het laatste wantcdan ben ik morgen in tilburg bij Rigo ipv.woensdag.

 

Ja en dan is het zo ver ..afscheid nemen..Fryda maaktcwat foto's. .zwaaien en weg ben ik...een lange rit voor de boeg..naar gorredijk..noordwolde..Havelte. .wowwww het gastxsteeds makkelijker...het ritme komt...De benen voelen goed...Door naar Meppel. ..Rusten...ff wachten..nog ff naar zwartsluis...Door zwartsluis...Zie geen bankjecdus maarcdoor naar Zwolle. .stad Door rijden. ..kampen..en rijd.  Elburg..en ja nu zie ik een mooi plekje vlak voor elburg. .105 km op de teller ..mijn eerste rust...brood met omelet en een Fanta. ....Hier een gesprek met een man en zijn vrouw...mijn leeftijd...Hij vertelt honderd uit over zijn toertochten vroeger...Fietste ook veel met Cees lansbergen. .met die Cees had ik weer gefietst naar Libanon in 1971....De wereld is klein he.  

Verder gast hetcdoor de bossen naar Nunspeet en tenslotte Ermelo.nog 5 km want de camping ligt zover uit centrum.

En dan op camping. Heerlijk veldje..heerlijke douche...stoeltje..krantje...Twee radlers  en zo koken...macaroni a la Harry .

Een mooie avond op de camping lonkt.  Al na 1 dag begin ik de smaak al weer tecpakken te krijgen.   Ik ben weer onderweg

 

Groetjes harry

Op weg

Beste Volgers

Tot nu toe zijn mijn fietsplannen voor 2017 uitgekomen.

Aanstaande zondag vertrek ik voor een X aantal weken richting Italie. Het wordt echter niet de geheel de route zoals beschreven in "Mijn fietsplannen 2017".

Het eerste stuk van Beetsterzwaag tot aan Florence in Italie blijft hetzelfde. Alhoewel de eerste week de tocht vanuit Beetsterzwaag zal lopen via Tilburg. Hier hebben we 16 en 17 augustus reunie dagen van de Andes Club  bij Rigo in Tilburg.

Vandaar ga ik dan op 18 augustus naar mijn zus in Eindhoven.

Op 19 augustus start ik dan werkelijk aan mijn tocht. Via Belgie (St.Vith), naar Luxemburg (Echternach) Frankrijk (Metz) en Duitsland naar Zwitserland (Basel), Vervolgens Via Chur naar de Spruggelpass en van daar vie Bergamo naar Florence.

Vanaf Florence ga ik NIET NAAR ROME

Reden is dat ik eigenlijk niet wil terug vliegen vanuit Griekenland, maar gewoon een rondje wil fietsen. Dus gezien het feit dat ik al eens in Rome ben geweest en het feit dat Fryda en ik graag een Weekje vakantie willen in Zagreb , heb ik mijn fietsplan iets omgebogen. 

Van Florence gaat de reis naar Ancona..Hier neem ik de Ferry naar Split en vanaf Split pak ik de kustroute naar Zagreb.

Na een weekje Zagreb met Fryda, vervolg ik mijn reis via Graz naar Melk vanwaar ik de donau affiets naar de Rijn en via langs de Rijn weer in Nederland kom (Beetsterzwaag).

Ik zal proberen zo veel mogelijk weer een blog bij te houden. Zowel hier als op facebook.

Ik wens iederen weer veel plezier met het volgen van mijn reis.

Tot ziens dus bij mijn eerst verhaal maandag `14 augustus

 

Fred 05.09.2017 21:46

Hoi Oud, heb dag 13 gelezen. Houd je haaks.

Lucia 31.08.2017 11:48

De Inn vorig jaar gedaan en De Elbe jaar ervoor, leuk voor Fryda en mij om er weer over te lezen. Ik vond de Inn tot Innsbruck prachtig!!! geniet!

Riny en Pim 26.08.2017 20:20

Een wonderlijke en tevens verstandige fiets Harry. Langs de Elbe terug via Cuxhaven en de Noordzee route is heel mooi. Riny en ik hebben die ook gefietst.

Jaap 26.08.2017 19:26

succes met je keuze Harry...mooi verhaal.....en ja alleen is maar even leuk maar niet te lang alleen.
Had graag een paar dagen met je op willen rijden.

Fryda 26.08.2017 15:37

Ik mag die fiets van jou wel ! Xxxxx

Han Visser 17.08.2017 21:24

Wat heb je toch een boeiende verteltrant. Daar kan ik van genieten. Succes met de reis en ik zie uit naar jouw verhalen. Groeten, Han

Kees Kruijff 14.08.2017 18:51

Harry, weer een leuk avontuur. Ik volg je.
Veel succes, goed weer en ik hoop voor je dat je simson niet hoeft te gebruiken.
Grtz,
KeesK

Greet Bakker 14.08.2017 17:37

Harry, ik wens je weer een fantastische avontuurlijke tocht. Je bent een kanjer!
Ben benieuwd naar je reisverhaal.
Groeten van Greet B.

Jan&Hinke 14.08.2017 16:47

Mooi dat je Ermelo hebt kunnen halen vandaag knap hoor. Ja zal wel weer ff wennen zijn zo weer op pad voor zoveel weken maar petje af. Mooi weer en goede rit

Marian 12.08.2017 18:32

Heel veel succes en een mooie route naar Italië en Zagreb.

Jaap Kool 11.08.2017 20:42

Harry
heel veel mooi weer en safely ride.....
je fiets je dromen waar....mooi man super
hoop het ook te kunnen doen

Jaap

Frans 11.08.2017 18:59

Alvast goede reis

Jan en Hinke 11.08.2017 17:15

Hallo Harry leuk dat je weer zo'n mooie tocht gaat maken. We wensen je natuurlijk weer een goede reis en gezondheid tijdens je tocht. We gaan je volgen.

Nieuwe reacties

15.10 | 09:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

05.10 | 13:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

03.10 | 21:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

02.10 | 09:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.